la ce sa ma astept

Biserica Harvest Metanoia este o comunitate dinamică de credincioși care încearcă să proclame Evanghelia lui Isus într-un mod relevant generației în care trăim. De aceea așteaptă-te să fi provocat din mai multe puncte de vedere. Cum?

Așteaptă-te să fii… PROVOCAT:

a) în închinarea ta
În biserica noastră închinarea este dinamică, plină de viață, de duh și de adevăr. De aceea libertatea în închinare este respectată în cadrul bisericii noastre, în limitele bunului simț și al edificării întregului trup. Pregătește-te să cânți, dar din toată inima! Stilul nostru este mai contemporan, dar repertoriul cântărilor este ales în așa fel încât să zidească toate generațiile. Vrei să cunoști baza biblică a închinării noastre – de ce ne închinăm așa? Cere de la standul de carte CD-uri cu mesaje care explică baza biblică a închinării noastre.

b) în convingerile tale
Accentul pus pe predicare expozitivă și aplicațională te va provoca fiindcă fiecare mesaj este țintit către tine, în mod practic și personal. De aceea vino cu o minte și o inimă deschisă, verificând ceea ce ți se spune prin prisma Scripturii (nu uita să ți-o aduci cu tine!) și lasă-te provocat, fără a fi intimidat de stilul direct, deschis și personal în care ți se va vorbi. Noi nu avem clișee, nici nu vrem să folosim un limbaj religios dar spiritul profetic al predicării noastre îl vei simți, fiindcă vrem să predicam fără rețineri autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu

c)în trăirea ta
De asta fi sigur! Dumnezeu ne îndeamnă să nu fim doar ascultători ci și împlinitori (Iacov 1:22) ai Cuvântului lui Dumnezeu, de aceea accentul învățăturii noastre este unul aplicativ, care mereu cere un răspuns din partea celor ce-l ascultă. Asta înseamnă provocări legate de trăire, simțire, gândire. Nu fi surprins dacă în urma mesajelor te vei simți frământat, cercetat sau chiar și incomod uneori, fiindcă Duhul Sfânt nu vrea să ne lase să plecăm precum am venit din prezența Lui


Așteaptă-te să fii… IMPLICAT:

a)în rugăciune
Noi credem cu tărie în puterea rugăciunii și de aceea vrem să te invităm și pe tine să experimentezi puterea lui Dumnezeu prin rugăciune. În fiecare miercuri seara avem o întâlnire în care ne rugăm împreună și unde poți veni și tu. De asemenea în grupurile mici practicăm rugăciunea, cât mai specific și cât mai personal. Și ne bucurăm de rezultate – vindecări, eliberări, izbăviri, schimbări… lucruri pe care Dumnezeu le-a făcut posibile prin rugăciune

b)în slujire
Noi ne dorim creșterea spirituală a credincioșilor noștri. Aceasta are loc cel mai intens atunci când credincioșii sunt implicați în slujire. De aceea noi mereu provocăm la slujire și întotdeauna vei găsi loc pentru slujire. E nevoie doar de disponibilitatea ta. Întreabă și cu siguranță vei găsi o oportunitate.

c) în ucenicie
Membralitatea în biserica noastră este condiționată prin integrarea într-un grup mic de ucenicizare. Și cred că prin asta am spus totul. Interesul nostru ca biserica nu este să avem convertiți și nici creștini la număr, ci să facem ucenici. Asta înseamnă calitate nu neapărat cantitate. De aceea așteaptă-te să fi îndemnat să te integrezi într-un grup mic și astfel vei fi implicat activ în viața bisericii.


Așteaptă-te să fii… ACCEPTAT:

a) Chiar dacă ai un trecut pătat
Între noi vei găsi oameni care au trăit în păcat zeci de ani, oameni care au fost prinși în dependente, fii risipitori, interlopi, tatuați sau divorțați. Alături de ei vei găsi profesori, avocați, cadre medicale, ingineri, artiști sau muncitori și studenți. În alte cuvinte, noi credem că la crucea Domnului Isus toți suntem la același nivel – având nevoie egală de har. Noi considerăm biserica a fi mai degrabă un spital pentru păcătoși decât un muzeu pentru sfinți, așa încât să nu te sfiești de trecutul tău, ci mai degrabă vino și integrează-te, dacă sincer, îți dorești o pocăință reală și o relație vie cu Isus.

b)Chiar dacă ai un stil diferit
Stilul nostru este cel normal, de fiecare zi. Fiindcă promovăm echilibrul și armonia în toate, încercăm să ne ferim de extravaganțe sau ieșiri în evidență, și pledăm pentru modestie, simplitate și decență atât în îmbrăcăminte, cât și în înfățișare sau stil personal. Nu avem probleme cu podoabele atâta timp cât ele intră în perimetrul modestiei biblice, și nici cu acoperământul, respectând convingerile biblice ale fiecăruia. Fiind o biserică care promovează stilul contemporan nu vei găsi prea mulți oameni la costum sau în ținute elevate, decât cu ocazia anumitor evenimente speciale. În schimb dacă ție îți place să vii așa, nimeni nu te va opri,

c) Chiar dacă ești un fiu risipitor
Noi credem în pilda Fiului Risipitor și de aceea, dacă ai avut vreodată o experiență cu Domnul, dar lumea, Diavolul sau prietenii te-au ispitit și îndepărtat de Dumnezeu, sau poate vreo dezamăgire personală te-a îndepărtat de biserica… dar în cugetul tău simți că ai dori să reînvii în credință și în relația ta cu Tatăl Ceresc, ești binevenit în mijlocul nostru. Stai de vorbă cu unul din păstorii bisericii și spuneți povestea ta, și lasă-ne să te ajutăm să revii Acasă. Tatăl te așteaptă. Ai rătăcit destul. Pocăința te va vindeca și elibera din nou. Ai încredere în Dumnezeu.


Așteaptă-te să fii… AJUTAT

a)Tu personal
Dacă ai probleme, prezbiterii bisericii și consilierii noștri sunt gata să-ți acorde o mână de ajutor. Noi știm că-n lumea asta din cauza păcatului, toți suntem atinși de probleme și purtăm poveri, de aceea ai curaj și cere ajutor. De aceea avem și grupurile mici, ca să te putem cunoaște, dincolo de întrunirile mari ale bisericii, și astfel să ne putem ruga pentru tine. Iar dacă ai căzut, nu te ascunde, nu fugi, ci mai degrabă vino – noi vrem să te-ajutăm să îți revii, fiindcă nu ne dorim deloc să fim asemenea sloganului “biserica este singura armata care își omoară răniții.” Vrem să lovim păcatul dar să vindecăm păcătosul.

b)Copiii tăi
Dacă ai copii, lasă-ne să ne îngrijim de ei. Duminica adu-i cu tine la biserică și întreabă-ne de grupele de copii. Fiindcă în paralel cu serviciul bisericii, unde participă tinerii și adulții, copii au activitățile lor, în săli separate, pe categorii de vârstă. Copilul tău va învăța despre Dumnezeu, va învăța să se roage, să citească Biblia și își va face prieteni creștini, în timp ce tu și soțul/soția ta, participați liniștiți în serviciul principal al bisericii noastre. Peste vară organizăm și tabere pentru copii și diferite alte activități (pentru mai multe informații vezi “Lucrarea cu copiii).

c)Tinerii din familia ta
Fiind o biserică care se adresează cu preponderență generației contemporane, am dezvoltat o serie de programe de creștere spirituală special destinate tinerilor (12-25 ani). Peste săptămână preadolescenții au întâlnirea lor, cu activități și închinare, adecvată lor. În fiecare vineri seara, adolescenții și studenții se adună împreună cu unul din păstorii bisericii specializat în lucrarea cu tineretul și abordează subiecte relevante vârstei lor prin prismă creștină. Pentru mai multe informații – vezi lucrarea cu tineretul