non

Harvest este o biserică non-denominațională. Ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă mult, cel puțin pentru noi. Nu ținem la o etichetă religioasă, nu suntem sub umbrelă unei denominațiuni. Noi îl iubim pe Dumnezeu, ne închinăm lui Isus și credem cu tărie în lucrarea Duhului Sfânt. Suntem creștini care respectă Biblia prea mult să fie prinși de vreo tradiție și de aceea cu tot respectul pe care îl avem față de alte denominațiuni/culte creștine, am ales să fim non-denominaționali (fără vreo afiliație la vreo denominațiune).

Deși între noi vei găsi oameni crescuți în Catolicism, Ortodoxism, biserica Reformată sau cultele neo-protestante, baza teologică pe care clădim este cea protestantă, noi crezând în mântuirea prin nașterea din nou exprimată mai apoi prin botezul nou-testamental. De la catolici și Ortodocși am împrumutat dragostea pentru istoria bisericii, respectând trecutul și pe cei ce au clădit fundamentele credinței creștine; de la Reformați am preluat cele 5 sole (Sola Scriptură, Grația, Fides, Christus, Deo Gloria), încercând să menținem puritatea învățăturii Scripturii; de la Baptiști am învățat să studiem Scriptură în mod expozitiv și aplicațional; de la Penticostali să credem în puterea și darurile Duhului Sfânt iar de la Carismatici, să avem pasiune în închinare.

Nu suntem ecumenici, fiindcă la nivelul doctrinelor de bază avem linii trase clar, respectând convingerile altora dar ne-negociind absoluturile. Credem însă, că în contextul contemporan uneori gardurile denominaționale sunt mai degrabă obstacole în calea lărgirii Împărăției lui Dumnezeu și de aceea, cel puțin în dreptul nostru, am hotărât să fim non-denominaționali – respectând însă celelalte denominațiuni creștine.